Slufo fotografie

  /  Bruiloftfotografie   /  Waarom een bruidsfotograaf veel meer is dan alleen maar een fotograaf die mooie foto’s kan maken

We komen soms wel eens tegen, bruidsparen die contact met ons hebben en uiteindelijk kiezen voor iemand in hun omgeving die ook een camera hebben, of hebben aangeschaft. Of iemand die voor de hobby al foto’s maakte en zich graag inzet om mooie plaatjes te schieten tijdens hun onvergetelijke dag.

Ik hoor je denken: dat kan toch prima? Natuurlijk en de keuze blijft altijd bij het bruidspaar, wij zullen ons nooit opdringen. We vinden het namelijk heel belangrijk dat er een klik is met ons en wij met ons bruidspaar.

Daarom gaan wij ook altijd meerdere keren met het bruidspaar in gesprek. Wat voor personen zijn het, waar houden ze van. Hoe hebben ze elkaar ontmoet en hoe willen zij hun dag beleven? Iedere bruiloft is uniek en dat maakt ons beroep zo ontzettend mooi en afwisselend. Met alle liefde zetten wij ons gedurende dag voor 100% in voor het bruidspaar, niet alleen tijdens het maken van de mooiste foto’s, maar ook alles wat er nog meer bij komt kijken.

Want als fotograaf ben jij degene die overal een andere kijk op heeft. De bruid en bruidegom ga je tijdens hun onvergetelijke dag niet lastigvallen, dus ben je tijdens deze dag een team met de ceremoniemeesters. Voor de grote dag gaan wij daarom ook altijd nog met hen in gesprek, om zeker te weten dat alles is geregeld. Want hoe goed het bruidspaar ook alles tot in de puntjes heeft geregeld, er zijn altijd calamiteiten die daar niet in passen en waarbij snel actie vereist is. Of dingen die over het hoofd zijn gezien. Wat totaal niet gek is: zo’n dag regelen is zo ontzettend veel werk!

 

En echt, we doen het met zoveel plezier die dag. Beide zijn we erg precies, en hoe mooi is het dan om een beroep te hebben waar je die eigenschap optimaal kan benutten? Omdat we met zijn tweeën zijn hebben we ook meer mogelijkheden dan een fotograaf alleen.

Wat wij oa doen tijdens een bruiloft? Het begint eigenlijk ’s morgens al. Wij onderhouden contact met elkaar hoe het aankleden verloopt en of er eventueel al vertraging is opgelopen. Tijdens ons gesprek geven we altijd al aan dat ze de planning beter ruim kunnen nemen want het zal niet de eerste keer zijn dat er reparaties verricht moeten worden aan bijvoorbeeld de jurk of het pak. Zo loop je niet de hele dag achter de feiten aan. Op het moment dat de bruidegom onderweg is naar de bruid, geef ik door aan mijn zusje hoe laat we zullen arriveren. Zij gaat al vast klaar staan en licht ook de bruid in. Als we er bijna zijn, spring ik uit de auto en geef de bruidegom 1 minuut zodat ik vast kan gaan staan om hun eerste ontmoeting vanaf de andere kant te fotograferen. Vlak voor ik arriveer is mijn zusje op de locatie bezig om auto’s die in beeld staan, weg te krijgen en geeft instructies aan de mensen die er ook bij zijn op het eerste moment.

 

Het meest gebruikelijke is wel de daggasten begeleiden bij foto momenten. Wanneer het bruidspaar getrouwd is, en het is hun wens, vragen wij de daggasten een haag te vormen, waar zij dan door heen kunnen lopen. Vanzelfsprekend helpen we met rangorde bij de groepsfoto. Er is nog geen bruiloft geweest waarbij iedereen zo ging staan dat ze allemaal zichtbaar waren. In elke groep heb je mensen die zich liever verstoppen achteraan de groep, jammer voor hen, maar daar steken wij een stokje voor. 😉

Bruidsfotografie Twente

Andere momenten zijn het verzamelen als een groep bij bijvoorbeeld het opwachten van het bruidspaar, bij een eventuele entree en een openingsdans. We werken dan optimaal samen, een van ons begeleid de gasten terwijl de andere gereed staat voor de foto’s. Bij het tekenen van het trouwboekje blijft ook heel vaak de BABS naast de tafel staan, ook deze vragen we vriendelijk een stapje opzij te doen zodat we de optimale foto kunnen maken. Mensen kiezen vaak bewust voor een mooie locatie om te trouwen, en op deze manier willen we die dan ook mooi in beeld brengen. Niet met een half middel en een broek daar nog bij op.

Maar daar houdt het niet mee op. Niet altijd is alles tot in de puntjes geregeld, sommigen laten ook de dag liever op hun beloop. Op dat moment worden wij door de locatiemanager aangesproken wanneer het beste moment is voor bijvoorbeeld het aansnijden van de taart of de toast. Vaak gaan wij na die tijd foto’s maken met de daggasten. Het bruidspaar is op dat moment de felicitaties in ontvangst aan het nemen. Zonder dat zij het door hebben overleggen wij met de locatiemanager aan hand van hun wensen wat er gaat gebeuren.

242952881_10226650831958432_3217013538390677378_n

Je maakt de gekste dingen mee, vaak moeten we ook streng zijn. We hebben wel eens gehad dat het bruidspaar een taart had voor het fotomoment en voor de rest cupcakes er om heen. Terwijl zij nog felicitaties in ontvangst aan het nemen waren, liepen er mensen naar de tafel met de taart en cupcakes om daar een cupcake te pakken, terwijl het bruidspaar de taart nog niet had aangesneden! Op dat moment spreken we de daggasten vriendelijk toe daar even mee te wachten tot het bruidspaar officieel de taart heeft aangesneden, en dat zij daarna toe kunnen tasten. Dit geldt eigenlijk ook voor het buffet ’s avonds. Dit laat je eerst door het bruispaar openen.

Tijdens de ceremonie waait de versiering om die is aangebracht bij de tafel waar de taart op wordt geserveerd. Ceremoniemeesters en daggasten zijn op dat moment onderdeel van de ceremonie waardoor een van ons de versiering weer optuigt zodat dit er weer tiptop bij staat.

Of bruidsparen die meerdere groepen hebben, overdag daggasten die mee eten met de taart, een half uur later arriveren nog een aantal mensen die worden geserveerd met hapjes. Vlak voor zij arriveren staat de rest van de taart er nog. Gauw brengen wij die naar binnen. Het bruidspaar is daar erg blij mee en wij genieten er van als zij hun waardering uitspreken.

En dat is denk ik ook het verschil, het bruispaar zit in een grote romantische bobbel, wij doen ons werk en staan de hele dag op scherp voor ieder detail. En dat is hoe je een team vormt om hun een onvergetelijke dag en de mooiste foto’s te bezorgen.

Maar ook:

Wat is je budget?

Dus mocht je gaan trouwen? Zet dan voor je zelf op een rijtje wat voor jou belangrijk is. Wat is je budget en past een bruidsfotograaf in dit budget? Of wil je het liever wat kleiner aanpakken? Probeer dan zelf van te voren een sluitende planning te hebben waarbij veel kan worden afgevangen.

Als ik zelf ga trouwen zou ik zeker voor een bruidsfotograaf kiezen, een waar ik een klik mee heb zodat ik zeker weet dat de dag op rolletjes verloopt. Waarbij ik de hele dag kan gaan genieten zonder nog dingen te hoeven regelen. Want dat is wat deze dag moet zijn: genieten!

 

Liefs, Dagmar & Chantal

Vragen?

  Close
  m

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

  Instagram

  @ My_wedding_day

  Follow Us

  Solene@qodeinteractive.com